вівторок, 21 липня 2009 08:30

Висловлювання Саакашвілі в інтерв"ю були неправильно інтерпретовані

Висловлювання Саакашвілі в інтерв"ю були неправильно інтерпретовані
Висловлювання президента Грузії Михайла Саакашвілі в інтерв"ю американській газеті The Wall Street Journal були неправильно інтерпретовані.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Грузії Гіга Бокерія в понеділок, 20 липня.

"Реально президент заявив, що якщо Росія доб"ється своїми діями того, що заблокує вступ Грузії до НАТО, це буде трагедією", - сказав Бокерія.

При цьому він вважає, що Росія цього не зможе домогтися, підтвердженням чого є позиція президента США Барака Обами.

Зі слів дипломата, зміст, який приписали Саакашвілі, це помилка і неправда.

Бокерія також заявив, що влада Грузії постарається зробити все, щоб видання саме ж виправило свою помилку.

Між тим, керівник парламентського комітету з оборони і безпеки Грузії Гіві Таргамадзе в понеділок на засіданні парламентського бюро звинуватив російські ЗМІ в розповсюдженні ідіотизму".

Зі слів Тамаргадзе, багато російських ЗМІ, передруковуючи інтерв"ю, повідомили, що 20 липня Саакашвілі виступить перед парламентом і визнає безперспективність боротьби за контроль над Абхазією і Південною Осетією, а також спроб вступу до НАТО.

"Суспільство має знати, що поки живий хоч один грузин, цього ніхто ніколи не визнає", - заявив депутат. А голова парламенту Грузії Давид Бакрадзе, додав, що президент Грузії здатний зробити таку заяву, лише якщо росіяни сьогодні надішлють на парламентську сесію двійника Саакашвілі.

Крім російських ЗМІ, в неправильному тлумаченні слів Саакашвілі грузини звинуватили і першоджерело - американське видання.

Представники адміністрації Саакашвілі вважають, що журналіст The Wall Street Journal "слова президента в зазначеному інтерв"ю пустив у власній інтерпретації".

У свою чергу, президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що газета The Wall Street Journal, яка в понеділок опублікувала інтерв"ю з його словами про те, що надії Грузії на вступ до НАТО "майже мертві", вибачилася перед ним.

"Журнал вже приніс вибачення", - заявив Саакашвілі на позачерговій сесії парламенту в процесі політичних дебатів. Таким чином він відповів на заяву лідера парламентської меншини, голови Християнсько-Демократичного руху Георгія Таргамадзе, який під час виступу жорстко розкритикував його за такі слова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Саакашвілі в інтерв"ю, витяги з якого опублікувала в понеділок американська газета, визнав провал своїх основних цілей - вступу Грузії до ЄС і НАТО, а також повернення Абхазії і Південної Осетії. "Це трагічніше, - заявив він. - Виходить, що росіяни боролися за праве діло".

Газета нагадала, що "перед серпневою війною Саакашвілі самовпевнено говорив про приєднання країни до НАТО і ЄС, а також про неминуче возз"єднання з двома відірваними регіонами - Південною Осетією і Абхазією".

"Тепер президент говорить, що досягнення цих трьох цілей малоймовірне найближчим часом", - свідчить видання.

За матерiалами: РІА Новості, Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Висловлювання Саакашвілі в інтерв"ю були неправильно інтерпретовані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі