четвер, 25 червня 2009 15:00

Грузини зняли пікет біля резиденції Саакашвілі і залишились без світла

Грузини зняли пікет біля резиденції Саакашвілі і залишились без світла

В результаті аварії на високовольтній лінії електропередач "Імереті" в Грузії в четвер, 25 червня, без електропостачання залишилась велика частина Тбілісі, а також частина регіонів Східної Грузії.

Знеструмлено також регіони на заході країни. При цьому в ТОВ "Державна електросистема Грузії" журналістам заявили, що відключились відразу дві ЛЕП: "Імереті" і "Картлі- 2". Цими лініями на схід Грузії надходить електроенергія з Інгурської ГЕС.

Причини аварії, що сталась о 12:40 за місцевим часом, поки невідомі. Енергосистему переводять на резервну схему постачання.

Між тим, сьогодні грузинська опозиція тимчасово зняла пікет біля резиденції президента Михайла Саакашвілі в Тбілісі.

Як йдеться в заяві, поширеній опозиційною партією Демократичний рух - Єдина Грузія, рішення тимчасово припинити пікетування президентської резиденції прийнято у зв"язку з тим, що "влада неодноразово намагалась організувати різного роду провокації, створити штучне напруження і влаштувати розгін пікетників".

Представники партії, очолюваної колишнім спікером парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе, нагадали, що в ніч на 19 червня були розгромлені "камери протесту" - клітки, встановлені опозицією біля президентської резиденції в Тбілісі, - при цьому декілька учасників акцій протесту було затримано.

Нагадаємо, антипрезидентські акції протесту грузинської опозиції проходять в Тбілісі більше двох місяців. В той же час Михайло Саакашвілі неодноразово заявляв, що він не піде у відставку, як того вимагають демонстранти.

За матеріалами Новости-Грузия, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Грузини зняли пікет біля резиденції Саакашвілі і залишились без світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі