понеділок, 30 вересня 2024 07:36

У США закликають визнати Росію постійною загрозою глобальній безпеці

У США закликають визнати Росію постійною загрозою глобальній безпеці
Гельсінська комісія США зробила заяву щодо відносин з РФ. Фото: korrespondent.net

Сполучені Штати Америки повинні переглянути своє ставлення до Росії.

Зокрема, слід відмовитися від статусу-кво часів "холодної війни" у відносинах з РФ і назвати Москву "постійною загрозою глобальній безпеці". Про це йдеться у доповіді Гельсінської комісії, пише видання The Hill.

У документі наголошують, що Вашингтон має переглянути своє ставлення до Росії, як він робив це у відносинах з Китаєм протягом останніх кількох років, і відповідно розподілити ресурси.

Пріоритетним напрямком стратегії у доповіді називають забезпечення перемоги України в її оборонній війні проти Росії. Закликають до "масованої" військової та гуманітарної допомоги Києву і надання українським військам можливості завдати удару вглиб РФ за допомогою наданої США зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна переможе у цій війні - Байден

При цьому політичні пропозиції доповіді виходять за рамки зобов'язань адміністрації президента Джо Байдена щодо України та йдуть врозріз із позицією кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа, та його союзників у Конгресі.

Трамп стверджує, що США витрачають занадто багато на європейську безпеку. Він агітує за укладення угоди між Україною та Росією шляхом прямих переговорів з їхніми лідерами, включаючи російського диктатора Володимира Путіна.

Разом з тим голова Гельсінського комітету республіканець Джо Вілсон відкинув можливість того, що Трамп укладе угоду з Путіним.

"Для мене немає сумнівів, що Дональд Трамп побачить нещирість військового злочинця Путіна. Путін - не та людина, з якою можна досягти домовленості, яка була б суттєвою і тривалою", - сказав Вілсон у коментарі виданню.

Попри те, що в серед республіканців зростає опозиція до надання військової та економічної підтримки Україні, лідери партії, зосереджені на зовнішній політиці, здебільшого налаштовані на підтримку України, забезпечення зобов'язань перед НАТО та зміцнення демократії в пострадянських державах.

Гельсінська комісія США або Комісія з питань безпеки та співробітництва в Європі - незалежна агенція США. Вона створена Конгресом у 1975 році для моніторингу та заохочення дотримання Гельсінських угод та інших зобов'язань Організації з безпеки та співробітництва.

Президент Володимир Зеленський заявив, що у Сполучених Штатах українська делегація реалізувала "багато завдань". Він подякував президенту США Джо Байдену за пакет допомоги. Він також сказав, що українська делегація в Конгресі отримала повну підтримку стратегії наближення миру.

Під час візиту Зеленського до США у Вашингтоні оголосили про виділення Україні нової оборонної допомоги на $7,9 млрд.

Зараз ви читаєте новину «У США закликають визнати Росію постійною загрозою глобальній безпеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі