четвер, 25 червня 2009 20:48

З першого дня президентства Саакашвілі протягнув Росії руку співпраці

З першого дня президентства Саакашвілі протягнув Росії руку співпраці

Під час свого офіційного візиту до Вірменії президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив що, не дивлячись на складні відносини з Росією, грузинське керівництво не створює перешкод для контактів між народами обох країн.

"З першого дня мого президентства я протягнув Росії руку співпраці. Доти, доки я є президентом Грузії, я не допущу розповсюдження ненависті між народами", - підкреслив Саакашвілі.

Разом з тим, 16 червня "Новости-Грузия" опублікували наступний текст заяви: "МЗС Грузії в котре закликає міжнародне співтовариство направити зусилля для примушення Росії, щоб вона припинила мілітаризацію окупованих територій Грузії та дотримувалась принципів і норм міжнародного права, зокрема угоди про припинення вогню". Таким чином міністерство відкоментувало рішення президента Росії Дмитра Медведєва підписати угоди про співпрацю з Абхазією і Південною Осетією у військовій сфері.

А міністр закордонних справ Грузії Грігол Вашадзе трохи раніше заявив, що у відносинах з Росією "обережність нам все одно потрібна, оскільки провокації не виключені", але підкреслив, що на даному етапі унеможливлює новий військовий конфлікт з Росією.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «З першого дня президентства Саакашвілі протягнув Росії руку співпраці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі