пʼятниця, 14 липня 2023 13:01

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ за тиждень просунулися на 1,7 км

ЗСУ за тиждень просунулися на 1,7 км
Гвардійці продовжують утримувати позиції в умовах постійного вогневого впливу ворога на Бердянському напрямку. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

За тиждень Збройні сили України на 1,7 км просунулися на південь і південний схід на Мелітопольському напрямку.

Там підрозділи 15-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії "Кара-Даг" у взаємодії із ЗСУ продовжують вести наступальні дії, заявив 14 липня заступник директора департаменту планування застосування Головного управління Нацгвардії полковник Микола Уршалович під час брифінгу, передає Gazeta.ua.

"За звітний період штурмові групи бригади за підтримки танків просунулися на 1700 метрів на південь та південний схід. Просуваються наші підрозділи в умовах щільного мінування ворогом та потужного вогневого впливу. А це 213 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, танків та артилерії і шість авіаударів. Усе протягом тижня", – сказав він.

Водночас російські окупанти проводили контрнаступальні дії та намагалися відновити втрачене положення. Успіху не досягли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник перетворив власну домівку на спостережний пункт за ЗСУ

"Гвардійці продовжують утримувати позиції в умовах постійного вогневого впливу ворога на Бердянському напрямку. За минулий тиждень на цьому напрямку росіяни завдали по українських бійцях близько 50 артилерійських ударів", – додав Уршалович.

Російська Федерація продовжує вести загарбницьку війну проти України. Противник зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, де тривають важкі бої. Протягом доби на фронті відбулося близько 30 бойових зіткнень, повідомив уранці 14 липня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ за тиждень просунулися на 1,7 км». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі