вівторок, 09 липня 2024 12:34

Вступ Грузії до ЄС призупинено - дипломат

Вступ Грузії до ЄС призупинено - дипломат
Вступ Грузії до Євросоюзу призупинено. Фото: pixabay.com

Євросоюз призупинив вступ Грузії до блоку, а також заморозив €30 млн, призначених на підтримку країни у сфері оборони.

Про це заявив журналістам посол Європейського Союзу в Грузії Павло Герчинський, передає "Ехо Кавказу".

"Про рішення призупинення вступу дуже чітко заявили лідери ЄС після саміту Євроради. Я не можу собі уявити, що цього року Грузія рухатиметься вперед. Зробить кроки, тому що лідери Євросоюзу вирішили заморозити процес вступу. Тепер вони терпляче чекають більшої ясності від уряду Грузії", - сказав дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан сказав, чи блокуватиме Угорщина вступ України до ЄС

Водночас замороження €30 млн - лише перший крок. Будуть інші.

"Нашу пряму допомогу уряду Грузії скоротять. Ми постараємося перекласти цю пряму допомогу на громадянське суспільство і засоби масової інформації", - пояснив Герчинський.

Наприкінці червня у ЄС пригрозили "зачинити двері" для Грузії через проросійську політику, про що заявив верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

Європейська комісія рекомендувала розпочати переговори щодо вступу України та Молдови в ЄС. Разом із тим Грузія, яка ухвалила закон про "іноземних агентів" всупереч попередженням Брюсселя, не отримала такої рекомендації.

Зараз ви читаєте новину «Вступ Грузії до ЄС призупинено - дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі