неділя, 31 березня 2024 11:23

"Всі перебазовані, крім одного невдахи" - Плетенчук розповів про флот РФ у Криму

"Всі перебазовані, крім одного невдахи" - Плетенчук розповів про флот РФ у Криму
Росіяни вивели з Криму майже всі кораблі. Фото: eastnews.ua

Чорноморський флот РФ майже повністю вивели з тимчасово окупованого Криму.

Лише один носій ракет залишився там, повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телеканалу "Ми - Україна", передає Gazeta.ua.

"Основною силою в них у Криму вважався флот. Зараз він фактично чи не в повному складі Крим покинув. Я маю на увазі, що більшість бойових одиниць, якщо брати носії крилатих ракет, фактично всі перебазовані, крім одного невдахи, який досі не запустив жодної ракети, хоча і вважається носієм крилатих ракет. Це я про "Циклон" зараз", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ рятує залишки флоту в Чорному морі - британська розвідка

Перебазували також основні бойові одиниці.

"Можна сказати, що там залишили якщо не тих, кого не шкода, то тих, кого, мабуть, просто нема де розмістити в пункті базування в Новоросійську. Звісно, там залишається деякий склад кораблів, але найцінніші активи виведені", - підсумував Плетенчук.

Міністерство оборони Російської Федерації збирається захистити Чорноморський флот від українських ударів. Там імовірно замінили командувача ЧФ РФ у рамках цих зусиль, повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Удари ЗСУ вивели з ладу приблизно 33% бойових кораблів ЧФ іще на початку лютого 2024-го, зокрема йдеться про 24 кораблі і один підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «"Всі перебазовані, крім одного невдахи" - Плетенчук розповів про флот РФ у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі