неділя, 27 серпня 2006 13:37

Лікарі навчилися хірургічним шляхом збільшувати маленькі пеніси

Британські лікарі розробили методику, завдяки якій можна збільшити "мікропеніс" до нормальних розмірів без втрати сексуальних функцій.

"Мікропенісом" називають статевий член, довжина якого в стані ерекції коротша 7 см (в середньому довжина члена в стані ерекції складає 12,5 см). Маленький член має один з кожних 200 чоловіків - або унаслідок природженого дефекту, або через хіміотерапію під час лікування раку. Через дуже маленьку довжину пеніса ці чоловіки не можуть користуватися пісуаром і займатися сексом.

Девід Ральф з лондонського коледжу University College проводив подібні операції на чоловіках від 19 до 43 років. Серед них були три гермафродити, двоє чоловіків з природженими дефектами і ще двоє чоловіків, чиї пеніси залишилися недорозвиненими після того, як ці люди в дитячому віці піддалися хіміотерапії.

Лікар робив на руці пацієнтів надріз і брав клапоть шкіри, скачував його в трубку і потім пришивав до основи статевого органа так, щоб член знаходився в середині цієї "трубки". Щоб зберегти ерогенну чутливість пеніса, лікар відрізав від нього головку, при цьому залишаючи незайманими нерви і кровоносні судини. Потім він пришивав головку, все ще сполучену з нервами і судинами "мікропеніса", до кінця нового пеніса. До нового статевого члена також приєднувалися артерії і нерви тазу.

За словами Ральфа, шкіра руки - хороший матеріал для подібної операції, оскільки судини там майже такого ж розміру, як і кровоносні судини тазу, і їх легко можна сполучати разом. На руку ж пересаджують шматок шкіри з сідниць.

Правда, для повного досягнення сексуальної функції потрібно використовувати спеціальний протез, яким користуються чоловіки, які мають проблеми з ерекцією. Цей пристрій складається із силіконового циліндра уздовж самого пеніса, який приєднаний за допомогою насоса до силіконового резервуару в животі. При натисненні кнопки, яка знаходиться під мошонкою, з резервуару в циліндр починає надходити рідина, і пеніс твердіє.

Уролог Ентоні Атала з Wake Forest School of Urology в США називає нову операцію "великим досягненням в області урології". Правда, відзначають учені, нова операція не підходить для транссексуалів, а також чоловіків, у яких пеніс був ампутований, повідомляє erolib.ru.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі навчилися хірургічним шляхом збільшувати маленькі пеніси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі