четвер, 06 серпня 2009 09:44

Вперше за 60 років пограбували музей Миколи Реріха

Вперше за 60 років пограбували музей Миколи Реріха

У Нью-Йорку пограбований музей Миколи Реріха. Вкрадено дві роботи - виконана темперою картина "Гімалаї (1934)" і намальована маслом "Монастир Талунг (1928)".

Злочин відбувся днями, але пропажа полотен була відмічена не відразу.

У музеї вважають, що пограбування зробив один з відвідувачів, який непомітно зняв картини із стіни і сховався непоміченим. Поліція веде розслідування злочину.

Музей діє з 1949 року і знаходиться на Манхеттені, центральному районі Нью-Йорка, недалеко від набережної річки Гудзон. Всього в ньому налічується понад 200 картин Реріха. Це перший випадок крадіжки за півстолітню історію музею.

"Ми не сумніваємося, що поліція рано чи пізно виявить вкрадені картини, - сказав музейний працівник, що побажав не називати свого прізвища. - Як тільки злодій спробує їх продати, він тут же попадеться".

Він роз"яснив, що через цей музей проходять фактично всі твори Реріха, які виставляються на продаж. За останні роки таких робіт була близько півтисячі. Тому неминуче рано чи пізно вкрадені полотна спливуть, і "ми дізнаємося про це одними з перших", сказав він.

У музеї Реріха переконані, що подібні інциденти більше не повторяться, оскільки на хвилі пограбування оновлена повністю система безпеки, і тепер кожен експонат підключений до системи сигналізації.

ІТАР-ТАРС

Зараз ви читаєте новину «Вперше за 60 років пограбували музей Миколи Реріха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі