четвер, 09 липня 2009 21:44

Судять грабіжників музеїв

У Вінницькому районному суді розпочався процес по справі грабіжників музеїв і церков, які з 1998 року діяли на території області. У грудні 2008-го міліція затримала п"ятьох жителів Бердянська Запорізької області: 45-річного Ігоря Шаміна, 37-річних В"ячеслава Жемчужникова, Геннадія Стрелецького, Максима Чухіля, Володимира Карнафеля й Олега Зам"ятіна із Гнівані Вінницької області.

Восени 2007 року в селі Тиманівка Тульчинського району чоловіки обікрали музей полководця Олександра Суворова. Пропали цінні експонати, які передали з  ленінградських музеїв 1947 року.

Крім Тульчинського, злочинці побували у Калинівському, Літинському, Вінницькому, Козятинському, Липовецькому районах області. Пограбували 42 об"єкти.

П"ятеро жителів Бердянська перебувають у Вінницькій тюрмі N1. Олег Зам"ятін із Гнівані перебуває на підписці про невиїзд. У міліції кажуть, чоловіки грабували кілька об"єктів і на два-три роки "залягали на дно".

Зараз ви читаєте новину «Судять грабіжників музеїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі