субота, 24 лютого 2024 21:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Повітряні сили оприлюднили кількість знищеної повітряної військової техніки РФ за два роки війни

Повітряні сили оприлюднили кількість знищеної повітряної військової техніки РФ за два роки війни
Україна пережила 730 днів повітряних атак з боку Росії, під час яких було знищено чимало повітряної військової техніки окупантів. Фото: ілюстративне

Україна пережила 730 днів повітряних атак з боку Росії, під час яких було знищено чимало повітряної військової техніки окупантів.

Їхню кількість у другу річницю повномасштабного вторгнення РФ оприлюднив командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram.

Він наголосив, що зафіксувати статистику нашої "воєнної рутини" непросто, адже оновлюється вона практично щогодини.

"Оновлюється російськими А-50-ми та "сушками", іранськими "шахедами" та "непереможними ракетами", ворожими пунктами управління, крейсерами, підводними човнами та цілими штабами флоту. За цей час Повітряними силами проведено десятки блискучих операцій", - зазначив Олещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купа техніки та 779 окупантів: у ЗСУ повідомили про нові втрати РФ

За його словами, загалом, у взаємодії із Силами оборони України знищено:

• 1905 ракет різних типів, серед них: 43 балістичних та 25 аеробалістичних — Х-47М2 "Кинджал";
• 4844 ударних дронів;
• 7660 БпЛА оперативно-тактичного рівня;
• 340 літаків;
• 325 вертольотів.

"Щоденно кажу дякую підлеглим за знищені цілі та успішну бойову роботу. Адже за кожною цією цифрою - люди", - наголосив командувач.

Олещук додав, що 730 днів росіяни у своїй пропаганді "знищують" наші Повітряні сили, а тим часом українські пілоти в умовах потужної ворожої протидії здійснили уже понад 18800 вильотів.

"З них 7800 - на вогневе ураження, 8900 - на авіаційне винищувальне прикриття. Поки на радянській техніці. Проте ми чекаємо і активно працюємо над тим, аби найближчим часом до битви врешті долучились F-16", - підсумував командувач Повітряних сил ЗСУ.

Росія за два роки війни проти України втратила таку кількість особового складу та військової техніки, яка була на початку вторгнення.

Країна-агресорка розгорнула приблизно 130 батальйонних тактичних груп для вторгнення в Україну. Це близько 1300 танків, понад 5000 бойових машин піхоти (БМП) і бронетранспортерів (БТР), а також щонайменше 100 000 особового складу. Про це повідомляє розвідка Великої Британії у Twitter (X).

Зараз ви читаєте новину «Повітряні сили оприлюднили кількість знищеної повітряної військової техніки РФ за два роки війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі