неділя, 01 березня 2020 06:01

ВООЗ підняла рівень поширення коронавірусу до "дуже високого"

ВООЗ підняла рівень поширення коронавірусу до "дуже високого"
Коронавірус крокує планетою. Фото: Кореспондент

Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила оцінку ризику коронавірусу на глобальному рівні.

На даний момент ризик поширення коронавірусу в світі є дуже високим, заявив глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус, повідомляє Дзеркало тижня.

"Наші епідеміологи постійно стежать за цими подіями, і тепер ми підвищили нашу оцінку ризику поширення та ризику впливу COVID19 до дуже високого на глобальному рівні" - сказав Гебреісус.

"На даний момент ми бачимо пов'язані епідемії COVID19 в декількох країнах, але більшість випадків все ще можна простежити до відомих контактів або груп випадків. Ми поки не бачимо доказів того, що вірус вільно поширюється в громадах", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: Супрун порадила, як готуватися Україні

За даними ВООЗ, число тих, що заразилися коронавірусом за межами Китаю перевищила 6 тисяч, за добу зафіксовано 1318 нових випадків. На сьогодні випадки коронавірусу не поширились в 12 країнах, включаючи Україну. Однак, 29 лютого про перші випадки зараження повідомила влада Ірландії і Люксембургу.

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ підняла рівень поширення коронавірусу до "дуже високого"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі