неділя, 18 червня 2023 09:36

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вони самі не знають, що таке Patriot": у Повітряних силах ЗСУ висміяли Путіна

"Вони самі не знають, що таке Patriot": у Повітряних силах ЗСУ висміяли Путіна
Російський диктатор Володимир Путін заявив про "знищення" п'яти систем Patriot в Україні. Фото: delo.ua

Системи ППО Patriot продовжують захищати українське небо від російських цілей. А в РФ, очевидно, навіть не розуміють, що являє собою цей зенітно-ракетний комплекс та з чого він складається.

Так на заяву російського диктатора Володимира Путіна про "знищення" в Україні п'яти систем Patriot відреагував речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Про це він сказав в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

Він вкотре нагадав, що західні партнери передали українській армії два дивізіони Patriot.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігнат: Україна вже виробляє дрони, потужніші за Shahed

"Партнери передали два дивізіони, які командувач Повітряних сил показав, навіть селфі зробив", – зазначив Ігнат.

Складаються такі дивізіони із комплексу систем. Кожен з них має командний центр, радіолокаційну станцію, тобто радар, який передає інформацію щодо повітряних цілей, і вісім пускових установок.

Ігнат припустив, що, коли Путін говорив про "знищення п'яти" Patriot в Україні, він мав на увазі саме пускові установки.

"Може, вони самі не знають, що таке Patriot і з чого він складається. І тому вони їх "нищать" щодня. Хочу запевнити, що Patriot працює. Ми це самі бачили", – додав Ігнат.

Російський диктатор Володимир Путін 16 червня заявив, що російські загарбники знищили в Києві пʼять комплексів протиповітряної оборони Patriot.

Виступаючи на економічному форумі, Путін сказав, що російські війська можуть знищити будь-яку будівлю в Києві

Зараз ви читаєте новину «"Вони самі не знають, що таке Patriot": у Повітряних силах ЗСУ висміяли Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі