вівторок, 07 грудня 2010 08:54

Військова прокуратура приховувала суїцид призовника?

Військова прокуратура приховувала суїцид призовника?

В Харкові у військовій частині №3005 (Внутрішні війська МВС) повісився 18-річний призовник з Сумської області.

Хлопець прослужив там лише місяць. Трагедія сталася в ніч проти суботи – проте про загибель військовослужбовця стало відомо лише 6 грудня.

Як повідомили у військовій прокуратурі харківського гарнізону, яка наразі розслідує це самогубство – хлопець укоротив собі віку вночі, коли був у наряді і ніс службу в автопарку військової частини. Повісився на власному форменому ремені. Його тіло знайшов співслужбовець.

У військовій прокуратурі порушили кримінальну справу за фактом доведення до самогубства. Там пояснили – ніяких ознак насильницької смерті, зокрема, синців та слідів побиття на тілі хлопця – не було.

Проте, що стало причиною вчинку наразі сказати дуже важко. Робоча група головного управління внутрішнії військ веде розслідування. З'ясовуються особливості проходження цим юнаком медичної комісії і взагалі мотивів, які могли сприяти цьому вчинку. Наразі з'ясовується його психологічний стан на той момент.

Версію про ймовірну "дідівщину" у частині військова прокуратура поки що не відкидає. Скільки триватиме розслідування наразі невідомо.

Нагадаємо, 4 грудня о 3.30 у військовій частині № 3005 (Внутрішні війська МВС) в Харкові повісився 18-річний призовник з Сумської області.

У 2009 році в Збройних силах України загинули 59 військовослужбовців, у тому числі 17 осіб наклали на себе руки.

При цьому лише 8 військовослужбовців загинуло при виконанні службових обов'язків, а 51 - поза службою.

TCH

Зараз ви читаєте новину «Військова прокуратура приховувала суїцид призовника?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі