субота, 30 вересня 2017 15:30

Власник супермаркету в Польщі наказав перевіряти всіх українців

Автор: Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych
  На касі польського супермаркету висіла табличка з написом: "Увага! Кожен громадянин України, пройшовши касу, піддається перевірці"
На касі польського супермаркету висіла табличка з написом: "Увага! Кожен громадянин України, пройшовши касу, піддається перевірці"

У польському місті Барлінек власник супермаркету Bimex повісив табличку з попередженням, що кожного громадянина України перевірятимуть після сплати за покупки.

Про це повідомляє Центр моніторингу расистської та ксенофобської поведінки в Польщі на своїй сторінці в Facebook, передає ТСН.

"Кожен громадянин України, пройшовши касу, піддається перевірці", - вказано на табличці польською та українською мовами.

Фото з табличкою швидко набуло розголосу у соцмережах, а Центр поінформував про "скандальний випадок дискримінації осіб у зв'язку з їхньою національністю" прокуратуру, омбудсмена і посольство України в Польщі.

Власником магазину Єжи Бітлем пояснив польському 24 каналу, що вирішив повісити табличку після того, як один українець вкрав дві сумки продуктів.

"Насправді вона висіла добу, але її вже зняли. Я сказав зробити її під впливом імпульсу. Не таким мав би бути зміст таблички. Щиро прошу вибачення перед усіма, хто відчуває себе ображеним. Таблички з таким змістом не може бути", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща і Україна підписали закон про обмін нелегалами

Водночас чоловік зазначив, що українці є проблемою як для його маркету, так і для всього міста, адже вони крадуть значно частіше, ніж поляки.

"Поляк може щось вкрасти раз на місяць. З українцями такі історії трапляються навіть чотири рази на тиждень. Я повинен був найняти двох додаткових охоронців", - додав власник.

Українські трудові мігранти - останній великий резерв робочої сили в Європі. Щоб вивести цей ринок з тіні та отримати чітку статистику щодо кількості українських заробітчан необхідно відмінити ліцензії на міжнародне працевлаштування.

Українці повинні самі повідомляти державу, що вони їдуть на заробітки, як це відбувається у Польщі. Про це повідомлялося на Бізнес Форумі, що пройшов у польському курортному місті Свіноуйсьце.

Зараз ви читаєте новину «Власник супермаркету в Польщі наказав перевіряти всіх українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі