субота, 16 травня 2009 12:59

Вірус свинячого грипу вперше зареєстрований в Туреччині

Вірус свинячого грипу вперше зареєстрований в Туреччині
Вірус грипу A/H1N1 вперше зареєстрований в Стамбулі (Туреччина), повідомляє в суботу телекомпанія NTV. Всесвітня організація охорони (ВОЗ) здоров"я в п"ятницю, 15 травня, підтвердила 7,52 тисяч випадків захворювання людей грипом A/H1N1 в 34 країнах, 66 з них призвели до летального результату.

За даними телеканалу, вірус виявлений у туриста, який приїхав до Стамбулу із США. Міністр охорони здоров"я Туреччини в найближчі години виступить з офіційною заявою, відзначає NTV.

Крім того, Японія офіційно підтвердила в суботу перший випадок передачі нового вірусу грипу A/H1N1 від людини до людини усередині країни, повідомило агентство AP.

Як сказав в ефірі національної телекомпанії міністр охорони здоров"я Японії Йоїті Масудзое, зараження новим штамом грипу виявлене в розташованому в 430 кілометрах на схід від Токіо місті Кобе у учня старших класів середньої школи, який останнім часом не виїжджав за межі країни. Крім того, результати аналізів ще двох школярів дали позитивний результат на наявність грипу A/H1N1, проте офіційно це поки не підтверджено, відзначає агентство.

Третина населення Землі може заразитися грипом A/H1N1 у разі пандемії, заявив раніше виконуючий обов"язки помічника гендиректора Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВОЗ) з питань безпеки в області охорони здоров"я і навколишнього середовища Кеджі Фукуда.

Масудзое закликав співгромадян зберігати спокій і діяти тільки відповідно до офіційної інформації від уряду. Всесвітня організація охорони здоров"я (ВОЗ) в п"ятницю, 15 травня, підтвердила 7,52 тисяч випадків захворювання людей грипом A/H1N1 в 34 країнах, 66 з них привели до летального результату.

Таким чином, вже п"ять випадків інфікування людей новим грипом підтверджено в Японії, влада якої раніше концентрувала свої зусилля на тому, щоб не допустити проникнення вірусу з-за кордону, для чого підсилили контроль у всіх аеропортах країни. Всесвітня організація охорони здоров"я підвищила 29 квітня рівень загрози пандемії грипу A/H1N1 з 4 до 5 за шестибальною шкалою, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Вірус свинячого грипу вперше зареєстрований в Туреччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі