середа, 02 жовтня 2013 18:56

Вінницьких лікарів попросили принести по десять кілограмів картоплі

Вінницьких лікарів попросили принести по десять кілограмів картоплі
Фото: kpravda.com

У зв'язку з негодою медичні заклади Вінниччини почали перейматися заготівлею картоплі, моркви, буряку на кілька тижнів раніше. Через дощі, які тривали увесь вересень, не усі фермери викопали картоплю на полях.

"По селу ще не викопано приблизно зо шість гектарів картоплі. Аби трактор вліз в город, треба кілька днів аби підсохла земля. А починаючи з першої Пречисти, погода зіпсувалася аж до жовтня. Картопля дорожчає щотижня. Уже її оптова ціна чотири гривні за кіло. Після Нового Року може зрости до п'яти" - каже Ігор Бевх з села Сосонка Вінницького району.

У селі працівники вінницької райлікарні вже заготовили картоплю. Їздили по вулицях. Місцеві давали хто скільки хотів — відро чи мішок. Тим часом усіх співробітників обласної дитячої клінічної лікарні керівництво попросило принести з дому по десять кілограм. Хто не мав, мусив купити.

"Цього року трохи важкувато було із заготівлею. На рік нам вистачає 78 тонн. Змушені були повідомити ще усіх співробітників принести з дому картоплю. Всім подякували, - каже головний бухгалтер лікарні Валентина Коломійчук. - Через негоду поспішили заготовити картоплі, моркви та буряка. Фермери з Барського району зразу сказали, що картопля подорожчає, бо мало посадили. Так воно і є. Закуповуємо на два-три місяці, бо не маємо свого овочесховища. Зберігаємо в підвалі, а там теплі труби і вона гниє або проростає. Найгірша ситуація була у 98-му році. Через брак коштів, головний лікар особисто їздила по селах попід хати і збирала картоплю".

Зараз ви читаєте новину «Вінницьких лікарів попросили принести по десять кілограмів картоплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі