понеділок, 14 жовтня 2024 10:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Двоє зрадників коригували ракетні удари по Україні
3

Служба безпеки затримала ще двох агентів російських спецслужб, які коригували ворожий вогонь по Полтавській та Сумській областях.

Вони здійснювали онлайн-коригування ракетних ударів по Україні, повідомила 14 жовтня пресслужба СБУ.

"Фігуранти встановлювали приховані відеокамери поблизу потрібних об'єктів. Це дозволяло окупантам в онлайн-режимі відслідковувати наслідки прильотів, а також коригувати повторні чи планувати нові атаки. Основними цілями рашистів були військові аеродроми ЗСУ, теплові електростанції та енергогенеруючі підприємства. Спочатку агенти знаходили потрібні об'єкти, а потім встановлювали і замасковували навпроти них мобільні телефони, що здійснювали онлайн-трансляцію", - звітує відомство.

Для безперебійної роботи гаджетів протягом тривалого часу до них під'єднували зовнішні акумулятори.

СБУ затримала агентів РФ
Фото: СБУ
СБУ затримала агентів РФ
СБУ затримала агентів РФ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник готував удари РФ біля району проведення Курської операції

Контррозвідка СБУ поетапно задокументувала підривну діяльність агентів і затримала їх на гарячому, коли вони встановлювали шпигунський пристрій поблизу військового об'єкта.

Фігурантів ще влітку завербували окупанти. Ті шукали швидких заробітків на Телеграм-каналах. Однак, замість обіцяних коштів з РФ затримані отримали від слідчих Служби безпеки підозру.

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

СБУ і поліція затримали двох осіб, які на замовлення російських спецслужб підпалювали авто Сил оборони у Києві і Черкаській області.

В Одесі затримали місцевого рієлтора, який коригував російський удар "Іскандером" по місту.

Зараз ви читаєте новину «Двоє зрадників коригували ракетні удари по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі