неділя, 29 травня 2022 09:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Військову техніку росіян на острові Зміїний видно з космосу

Військову техніку росіян на острові Зміїний видно з космосу
Показали супутникові знімки, на яких видно розміщення російської техніки на острові Зміїний. Фото: ukrinform

Росіяни розмістили на острові Зміїний півтора десятка одиниць техніки.

Біля острова знаходяться два російські судна. Про це свідчать супутникові знімки компаній Planet.com і Maxar Technologies, які оприлюднив OSINT-блогер Tім Ерхарт.

"На Зміїному острові в Україні помітили велику російську баржу з краном і десантним судном. Видно додаткові транспортні засоби, їх наразі 14. Ця баржа здійснила багато поїздок на острів за останні тижні", - сказано у повідомленні.

За словами речника оперативного командування "Південь" Владислава Назарова, окупанти намагаються організувати рятувально-підйомні роботи біля Зміїного, щоб підняти підбитий десантний катер "Раптор" і відтягнути його для ремонту у Криму.

За словами речника Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука, ніч проти 29 травня пройшла в Одесі та області без обстрілів. На "придністровському" напрямку без змін - ситуацію контролюють українські військові.

Поблизу острова Зміїний виявили катер України, що був захоплений окупантами в Бердянську на початку вторгнення. Імовірно, що ворог намагатиметься використати такий катер, ще й під українським прапором, у своїх провокаціях з обстрілом іноземних цивільних суден, а може, і прибережних районів як України, так і інших держав чорноморського регіону.

Зараз ви читаєте новину «Військову техніку росіян на острові Зміїний видно з космосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі