пʼятниця, 30 жовтня 2009 09:35

Військовий гелікоптер США не пережив зустрічі з літаком берегової охорони

Військовий гелікоптер США не пережив зустрічі з літаком берегової охорони

Біля узбережжя південної частини Каліфорнії зазнав аварії гелікоптер ВМС США.

Авіакатастрофа сталась близько 19:00 в четвер, 29 жовтня (04:00 30 жовтня за київським часом), за 27 кілометрів на схід від острова Сан-Клементе в Тихому океані.

Причиною аварії гелікоптера стало його зіткнення з літаком берегової охорони.

Зниклими безвісти вважаються дев"ять осіб: за попередніми даними, двоє знаходилися на борту гелікоптеру морської піхоти AH-1 Cobra, семеро - на транспортному літаку C-130.

Представник Корпусу морської піхоти США підтвердив журналістам факт аварії "Кобри", але додаткових подробиць не повідомив. У Федеральному управлінні цивільної авіації заявили, що один з пілотів, які знаходилися неподалік, бачив в області зіткнення вогненну кулю, що виникла при вибуху.

У районі катастрофи - приблизно за 25 кілометрів на схід від острова Сан-Клементе - проходить пошуково-рятувальна операція. За словами представника морської піхоти, погодно-кліматичні умови сприяють роботі рятувальників, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Військовий гелікоптер США не пережив зустрічі з літаком берегової охорони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі