неділя, 19 червня 2016 14:44

Військові заперечують причетність до обстрілу мосту в мирному селі

Військові заперечують причетність до обстрілу мосту в мирному селі

Жителі села Дениші Житомирської області переконані, що снаряд прилетів із сусіднього полігона десантників, який розташований за 5 кілометрів від них, на якому тоді тривали навчання.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.ua.

"До мосту тепер триває справжнє паломництво. Люди їдуть цілими родинами подивитися, куди влучив боєприпас. Приїжджають і фотографують руїни. Від розриву снаряду бетонна плита старого мосту розкололася навпіл. Зовсім неподалік від місця розриву газопровід, що проходить над річкою. Те, що його не посікло осколками, просто диво", - наголошується в сюжеті.

За словами голови району, поруч із місцем вибуху є п'ятиповерхівка, дитячий будинок і дорога.

"Після вибуху сюди одразу приїхали з полігону військові. Вибухотехніки знайшли уламки від снаряду на цьому мосту. Після цього вони поїхали", - розповів голова Житомирської райдержадміністрації Сергій Микитюк.

Зазначається, що на полігоні високомобільних десантних військ поблизу села Дениші дійсно проходили навчання артилеристів.

Таку інформацію підтвердив прес-секретар ВДВ. Однак, що снаряд міг прилетіти з полігону – він заперечує.

"Тривали планові навчання артилерійських підрозділів, під час яких особовий склад виконував завдання із суворим дотриманням правил безпеки. Експертиза дасть відповідь, що це за вибуховий пристрій. Ми це не підтверджуємо", - наголосив прес-секретар ВДВ ЗСУ Руслан Лінник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водопостачання на Донбасі під загрозою

Водночас, те, що міст влучив снаряд, уже підтверджено. Тепер встановлюють, чий він.

Попередньо відомо, що це снаряд 122 мм. Також військовою прокуратурою житомирського гарнізону дано доручення військовій службі правопорядку щодо проведення перевірки встановлення обставин причин та умов, що сприяли даній події.

"Крім того, командуванням високомобільних десантних військ проводиться службове розслідування", - розповів представник військової прокуратури Віталій Клопотовський.

Вони обіцяють уже найближчим часом оприлюднити висновки експертизи. Якщо встановлять, що снаряд таки дійсно прилетів з полігону, тоді відкриють кримінальне провадження.

Як повідомлялось раніше, у недобудований міст в селі Дениші, що під Житомиром потрапив снаряд. Обвалилася одна плита.

Зараз ви читаєте новину «Військові заперечують причетність до обстрілу мосту в мирному селі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі