четвер, 31 березня 2022 14:23

Військові з Південної Осетії відмовилися воювати в Україні

Військові з Південної Осетії відмовилися воювати в Україні
Особовий склад противника деморалізований та має низьку мотивацію до участі у війні. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Майже весь особовий склад батальйонної тактичної групи Російської Федерації, який сформували з військових Південної Осетії, відмовився воювати в Україні.

Сталося це декілька днів тому, повідомили Збройні сили України 30 березня.

"Дві мотострілецькі роти та мінометна батарея (батальйону. - Gazeta.ua), які сформували зі складу четвертої військової бази збройних сил РФ (Південна Осетія. - Gazeta.ua) та залучили на Донецькому напрямку, відмовився від участі у військовій агресії проти України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 29 березня цих військових перемістили до військового полігону "Кузьмінський" у Ростовській області Росії.

"З ними провів бесіду заступник командувача 58-ї армії з військово-політичної роботи. Проте його заклики до продовження виконання поставлених завдань успіху не мали", - додали в повідомленні

Такі випадки в російській армії непоодинокі. Відмови брати участь у війні проти України масові, за даними розвдіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резерву не буде: військові частини РФ вичерпали можливості

"29 березні від участі в бойових діях відмовилося більш як половина особового складу однієї із рот 18- мотострілецької дивізії (Калінінградської області. - Gazeta.ua) 11-го армійського корпусу Берегових військ Західного воєнного округу ЗС РФ. Його передові позиції перебувають у районі Ізюма Харківської області України", - додали в повідомленні.

Керівництво РФ намагається застосовувати кримінальне переслідування до військових, які відмовляються воювати. Однак у випадку масових відмов вимушено обмежуватися дисциплінарними стягненнями. Причиною є острах щодо можливого розголосу реальних настроїв у військах і бунтів у військових частинах, зазначили в дописі.

"Для показового публічного покарання притягнули до кримінальної відповідальності 12 бійців краснодарської роти ОМОН "Пластун" Росгвардії, які відмовилися їхати в Україну. Рота складається здебільшого з українців, що вказує також на можливий етнічний принцип при виборі", - підсумували в ЗСУ.

У Російській Федерації через брак резервістів мобілізують боржників, аліментників і злочинців. Останнім пропонують амністію в обмін на участь у війні в Україні.

Втрати особового складу російського ворога станом на ранок 31 березня орієнтовно становлять понад 17,5 тис. осіб. Не дораховуються загарбники і своєї техніки.

Зараз ви читаєте новину «Військові з Південної Осетії відмовилися воювати в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі