неділя, 07 серпня 2022 07:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові розповіли про поточну ситуацію на півдні України

Військові розповіли про поточну ситуацію на півдні України
На Новопавлівському та Запорізькому напрямках фіксували обстріли зі ствольної та реактивної артилерії ворога. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Південнобузькому напрямку російські окупанти обстріляли із танків та всього спектру артилерії лінію зіткнення. Ворог гатить у глибині оборони, оскільки намагається утримати зайняті позиції.

Противник протягом минулої доби завдавав на півдні авіаударів поблизу Андріївки, Білогірки та Великого Артакового, повідомили вранці 7 серпня в Генеральному штабі Збройних сил України. Ворог також вів інтенсивну повітряну розвідку безпілотниками.

"На Новопавлівському та Запорізькому напрямках фіксували обстріли зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Полтавка, Степове, Трудове, Новомихайлівка, Білогір'я, Новоандріївка, Новопіль, Володимирівка, Новосілка, Мала Токмачка, Времівка, Оріхів, Залізничне, Степногірськ, Темирівка та Чарівне. Ворожа авіація діяла також неподалік Веселого, Новоданилівки, Малих Щербаків та Новосілки", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза з боку Білорусі: у Генштабі повідомили останні новини

Водночас у готовності до застосування високоточної зброї перебувають чотири ворожі носії крилатих ракет морського базування "Калібр" в акваторії Чорного моря.

Російські окупанти перекинули на тимчасово захоплені території півдня України 25 тис. військових. Із них 10 тис. перебувають на західному березі Дніпра. Ці сили необхідні РФ для протидії успішним операціям Збройних сил України в районі Миколаєва, а також спробам наступу на цьому напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Військові розповіли про поточну ситуацію на півдні України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі