вівторок, 09 серпня 2022 07:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові попередили про загрозу з білоруського кордону

Військові попередили про загрозу з білоруського кордону
На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати в прикордонних районах Брянської та Курської областей окремі підрозділи своїх військ. Фото: "Радіо Свобода"

Підрозділи збройних сил Республіки Білорусь продовжують виконувати завдання з посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала, повідомили вранці 9 серпня в Генеральному штабі Збройних сил України.

"Зберігається загроза завдання ворогом ракетних та авіаційних ударів з території й повітряного простору Білорусі", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На півдні окупанти пішли в оборону: ЗСУ знешкоджують розвідгрупи ворога

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати в прикордонних районах Брянської та Курської областей окремі підрозділи військ Західного військового округу.

"Вони проводять демонстраційні дії з метою сковування маневру підрозділів наших військ та недопущення їхнього перекидання на інші напрямки", – звітує Генштаб.

Ворог також обстріляв позиції ЗСУ зі ствольної та реактивної артилерії в районах сіл Катеринівка, Середина-Буда та Мезенівка Сумської області. Вів повітряну розвідку біля Гаю та Шалигиного.

Учора в білоруський Гомель прилетів російський транспортний літак Іл-76, який міг доставити ракети для зенітних комплексів С-300/400.

На території Білорусі спостерігають активне пересування військової техніки армій Росії та Республіки Білорусь. На аеродромах помічено Іл-76, свідчить моніторинг військової активності на території Білорусі. На залізничній станції – колону білоруських БТР, а на трасі – тентовий МАЗ.

Зараз ви читаєте новину «Військові попередили про загрозу з білоруського кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі