понеділок, 20 вересня 2010 11:50

Військові назвали причину вибухів на кораблі "Кіровоград"

Військові назвали причину вибухів на кораблі "Кіровоград"
Несанкціонований пуск двох ракет з борту середнього десантного корабля "Кіровоград" ВМС України стався внаслідок короткого замикання.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони, цей пуск спричинив вибух та загоряння у внутрішньому приміщенні корабля.

Пожежу було локалізовано та погашено силами членів екіпажу. При гасінні пожежі постраждало четверо матросів з аварійно-рятувальної партії корабля. Всім їм терміново було надано першу медичну допомогу та евакуйовано до медичних закладів.

Наказом командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України адмірала Віктора Максимова створено комісію для розслідування всіх обставин цієї події на чолі із начальником центру морських операцій капітаном 1-го рангу Денисом Березовським.

Двоє постраждалих матросів перебувають на лікуванні в Севастополі у Військово-медичному клінічному центрі Кримського регіону. Ще двоє постраждалих знаходяться у Сімферопольському госпіталі. В одного з них осколкове поранення стегна, у решти - незначні опіки та отруєння чадним газом.

За словами начальника медичної служби ВМС полковника медичної служби Івана Дідуха, стан здоров"я постраждалих задовільний, загрози їхньому життю немає.

Як відомо, інцидент стався 17 вересня під час чергового етапу комплексу тактичних навчань "Взаємодія – 2010".

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Військові назвали причину вибухів на кораблі "Кіровоград"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі