понеділок, 16 листопада 2009 13:34

Відомий лікар та туристка завезли у Харків "свинячий" грип

Відомий лікар та туристка завезли у Харків "свинячий" грип

У Харківській області виявлено два вогнища каліфорнійського грипу А(H1N1). Про це на брифінгу повідомили голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Арсен Аваков і начальник обласного управління охорони здоров"я Олександр Галацан.

Як відзначив Галацан, у медичних працівників немає сумнівів, що це саме "каліфорнійський" грип - А(H1N1).

Як розповів Галацан, каліфорнійським вірусом заразилися один з відомих лікарів області, що повернувся із відрядження з Іспанії, а також молода жінка, яка щойно повернулася з однієї із південних країн з відпуски.

За словами Галацана, хворий свинячим грипом лікар ще за кордоном відчула ознаки захворювання, але, незважаючи на всі рекомендації фахівців, самостійно приймав жарознижуючий препарат "Аспірин", а після повернення додому за допомогою медичних сестер своєї установи ввів собі ряд інших препаратів. Зараз цей лікар у вкрай важкому стані знаходиться в реанімації однієї з лікарень міста.

Молода жінка, яка щойно повернулася з однієї із південних країн з відпуски, була госпіталізована сьогодні вночі в інфекційну лікарню. За ті кілька діб, які вона знаходилася вдома, вона встигла інфікувати свою матір і дочку.

"Ми відправили всі необхідні аналізи до Києва, але і результати, які були отримані на місці, і клінічний перебіг хвороби - агресивність вірусу, важкий стан пацієнта - дають нам всі підстави, щоб сказати - це саме каліфорнійський грип А(H1N1), - відзначив начальник ГУ охорони здоров"я, - На жаль пацієнт, навіть будучи дуже відомим лікарем, пізно звернувся за допомогою і кращі реаніматологи не лише Харкова, але й України не в змозі дати обнадійливих прогнозів".

Також Галацан відзначив, що через контакт з хворим лікарем заразилися ще кілька медичних працівників. Стан здоров"я згаданих медиків та членів їх сімей у лікарів не викликає хвилювання - всі вони були госпіталізовані в інфекційну лікарню у перші два дні інфікування і вже проходять курс лікування препаратом "Таміфлю".

ProUa

Зараз ви читаєте новину «Відомий лікар та туристка завезли у Харків "свинячий" грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі