субота, 25 вересня 2010 17:33

Відбиток квітки віком 50 млн років схожий на картину ван Гога (ФОТО)

 
Знайшли відбиток квітки, дуже схожий на картину "Соняшники" нідерландського художника Вінсента ван Гога.

Відбиткові майже 50 млн років. Вчені вважають, що це слід предка сучасних ромашок і соняшників сімейства Айстрові (лат. Asteracaea).

Закам"янілі рештки, що збереглися дуже добре, знайшли на північному заході Патагонії, Південна Аргентина. Відбиток має вигляд квітів хризантеми.

Найдавніші скам"янілості сімейства Айстрових, що знаходили, складалися зі зерен.

Характерна особливість квітів - щільність головки квітки, суцвіття нагадує кошичок.

Порода, що закам"яніла, була знайдена на узбережжі в південній частині Аргентини. Вчені стверджують, що їм майже 47,5 млн років.

Наукові вважають, що квіти сімейства Айстрові росли на півдні суперконтиненту Гондвани, до того як він розпався на Південну Америку, Африку, Індію, Австралію і Антарктиду.

Дослідники на чолі з доктором Вівіаном Барредою з Аргентинського музею Народних наук, що у Буенос-Айресі, зауважили, що "давні Айстрові, можливо, - частина більш широкої геофлори".

"Про розвиток сім"ї айстрових ще треба дізнатися багато чого. До цього часу залишається загадкою, яким чином сім"я швидко поширилася по всій планеті і має так багато видів, - прокоментував австрійський ботанік з Віденського університету д-р Тод Стюесі.

Gazeta.ua за матеріалами Daily Mail
Зараз ви читаєте новину «Відбиток квітки віком 50 млн років схожий на картину ван Гога (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі