пʼятниця, 25 жовтня 2024 19:30

Від початку року київські суди винесли вироки 7 чоловікам за ухилення від мобілізації

Від початку року київські суди винесли вироки 7 чоловікам за ухилення від мобілізації
Від початку року київські суди винесли вироки 7 чоловікам за ухилення від мобілізації. Фото: kas.gov.ua

У 2024 році київські суди ухвалили сім вироків чоловікам за ухилення від призову на військову службу.

Зокрема, мешканця Солом'янського району засуджено до чотирьох років позбавлення волі, а житель столичної Оболоні проведе за ґратами п'ять наступних років, повідомляє столична поліція.

Загалом від початку року слідчі завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальні акти у 26-ти кримінальних провадженнях, що розслідувались за фактом ухилення від призову та постановки на військовий облік. Про підозру повідомлено 51 фігуранту, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській області відбувається посилення мобілізаційних заходів - ОВА

За словами поліції, в більшості випадків досудове розслідування у кримінальних таких провадженнях розпочинається за повідомленнями Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Згідно з чинним законодавством, за ухилення військовозобов'язаних від мобілізації та постановки на військовий облік передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до п'яти років. При цьому порушник залишається на військовому обліку та підлягає подальшому призову.

Цифри мобілізації в Україні мають зростати. Причиною є активні наступальні операції росіян у серпні-жовтні. Ми потребуэмо додаткових сил з боку України.

Саме це є причиною рейдів, які проводять співробітники Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки й правоохоронці, повідомив заступник голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв.

Зараз ви читаєте новину «Від початку року київські суди винесли вироки 7 чоловікам за ухилення від мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі