середа, 19 серпня 2020 20:03

Від нас пішов великий українець - Зеленський відреагував на смерть Патона

Від нас пішов великий українець - Зеленський відреагував на смерть Патона
Призидент висловив співчуття родині та близьким Патона. Фото: Reuters

Президент України Володимир Зеленський назвав Бориса Патона, про смерть якого стало відомо напередодні, грандіозною особистістю та висловив співчуття родині та близьким науковця.

Про це президент написав у своєму Telegram-каналі.

"Металург, інженер, винахідник, науковець, викладач. Перший нагороджений званням Героя України. Академік. Геній. Легенда. Є багато слів, якими можна описати Бориса Євгеновича Патона. Однак немає таких слів, які повною мірою могли б розкрити масштаб його постаті. І масштаб тієї втрати, якої сьогодні зазнала наша країна. У віці 101 року від нас пішов великий українець", - написав глава держави.

За словами Зеленського, він щиро вдячний долі за те, що йому в житті випала можливість особисто поспілкуватися з науковцем.

"Це була грандіозна особистість. Важко писати про нього в минулому часі", - зазначив Зеленський, висловивши співчуття родині та близьким Патона.

На 102 році помер український науковець, президент Національної академії наук України Борис Патон. Нині формується державна комісія з поховання, яка вирішуватиме основні питання.

Зараз ви читаєте новину «Від нас пішов великий українець - Зеленський відреагував на смерть Патона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі