пʼятниця, 18 листопада 2022 01:33

Весілля та розлучення у метавсесвіті: Федоров анонсував держпослуги у новому форматі

Весілля та розлучення у метавсесвіті: Федоров анонсував держпослуги у новому форматі
У застосунку "Дія" розпочалось бета-тестування програми пільгового державного кредитування "єОселя". Фото: kalushcity.gov.ua

Деякі державні послуги незабаром стануть доступні українцям у метавсесвіті.

Одна з них – можливість укладати шлюб та розлучатися. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, виступаючи на Київському економічному форумі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість паперів – кілька кліків. У "Дії" відновили послугу

"У нас вже є кілька MVP (Minimum viable product – мінімально життєздатний продукт) у напрямку метавсесвіту, де ми хочемо почати надавати послуги та стати однією з перших країн у світі, яка це робить. Ми навіть працюємо над першою послугою, ми маємо кілька варіантів першої послуги. У нас є тестові майданчики... Поки ми не готові до тесту та презентації, але ми для себе вивчаємо, тому що розуміємо, що дивувати світ і привертати увагу і кошти всього світу потрібно буде метавсесвітом, там буде майбутнє точно. І однією з перших послуг ми розглядаємо, наприклад, можливість одружитися в метавсесвіті… До речі, і розлучитися – це теж питання безпеки…", - розповів Федоров.

Міністр також поділився основними напрямками, за якими працює Мінцифра.

"Наша місія – зробити найзручнішу країну у світі з погляду державних послуг, щоб усі послуги були в один клік. До цієї місії додався ще один пункт із найбільш інноваційною системою захисту, бо неможливо говорити про зручну країну, коли в тебе літають ракети над головою. Технології безпеки – це новий тренд, на який тепер після війни в Україні буде попит на багато років вперед", - розповів він.

Федоров також зазначив, що Мінцифра сфокусована на двох основних напрямках: govtech, у якому націлена на те, щоб продукти купували й інші країни, та military tech – захист та безпека.

У застосунку "Дія" розпочалось бета-тестування програми пільгового державного кредитування "єОселя".

На першому етапі програма доступна для військовослужбовців за контрактом, захисників України, силовиків та членів їхніх сімей.

Насамперед послугою також зможуть скористатися медики, педагоги, науковці, які працюють у державному та комунальному секторах.

Зараз ви читаєте новину «Весілля та розлучення у метавсесвіті: Федоров анонсував держпослуги у новому форматі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі