вівторок, 03 липня 2018 22:40

Верховна Рада заборонила розміщення реклами на стовпах

Верховна Рада заборонила розміщення реклами на стовпах
Розміщувати рекламу на стовпах тепер незаконно. Фото: Spb

Розміщення реклами і рекламних засобів на підтримувальних, опорних та інших елементах контактної мережі та на засобах і обладнанні зовнішнього освітлення тепер буде каратися законом.

Сьогодні Верховна Рада внесла відповідні зміни до закону "Про рекламу". В цілому проголосували 228 народних депутатів при мінімально необхідний кількості у 226, передає Укрінформ.

"Це надзвичайно простий законопроект, який передусім спрямований на забезпечення безпеки, оскільки йдеться про заборону розміщувати рекламні конструкції на опорах мереж. До комітету надійшло сім поправок, жодна із яких не була врахована, оскільки законопроект передбачав просто заборону розміщення реклами на такого типу конструкціях", - зауважила голова комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "дитячому" законопроекті знайшли правку для Ахметова на 2 млрд грн

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Раніше, Верховна Рада України прийняла законопроект №1553 "Про внесення змін до закону України "Про охорону культурної спадщини", заборонивши рекламу в центрі міста. Йдеться не лише про великі білборди, а й про вуличні сітілайти, банери і навіть рекламні плакати.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада заборонила розміщення реклами на стовпах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі