середа, 09 березня 2022 01:55

Угорщина не підтримує санкції проти РФ

Угорщина не підтримує санкції проти РФ

Угорщина засуджує напад Росії на Україну, проте не підтримує санкції проти РФ щодо заборони імпорту російських енергоресурсів.

Про це повідомляє CNN.

"Хоча ми засуджуємо збройний наступ Росії й засуджуємо війну, ми не дозволимо, щоб угорські сім'ї розплачувалися за війну, і тому санкції не повинні поширюватися на сферу видобутку нафти і газу", — заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Поширення санкцій на московський енергетичний сектор стане "непропорційно великим тягарем" для Угорщини, за словами Орбана. Більшість нафти та природного газу країна закуповує в Росії. 90% угорських сімей опалюють будинки газом. Угорська економіка "просто не може функціонувати" без російської нафти та газу, зазначив прем'єр-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефолт близько: банки не продаватимуть росіянам валюту

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина не підтримує санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі