четвер, 02 листопада 2023 13:30

Спецтема: Війна Росії проти України

"Велике попередження Заходу від Залужного" - що сказав головнокомандувач у своїй колонці

"Велике попередження Заходу від Залужного" - що сказав головнокомандувач у своїй колонці
Валерій Залужний пише, що світ не може продовжувати давати нам стільки зброї, щоб ми просто трималися. Фото: Укрінформ

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний випустив власну колонку у виданні The Economist. Описує поточний стан війни і які п'ять пунктів допоможуть перемогти у війні проти Росії.

Це велике попередження і заклик, що нам допомога потрібна на вчора. І Заходу це говорить військовий, а не політик. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Ступак.

"Залужний наголошує, що нам потрібна авіація, засоби радіоелектронної боротьби, що все це важливо. Але важливо дивитися на черговість, і перша там саме авіація. Залужний пише, що світ не може продовжувати давати нам стільки зброї, щоб ми просто трималися. Бо в будь-який момент нам можуть почати давати на п'ять відсотків менше. Тоді нам вже перестанете вистачати, щоб тримати фронт. А в такому випадку росіяни просто продавлять лінію фронту. Це велике попередження і заклик, що нам це потрібно на вчора. І Заходу це говорить військовий, а не політик", - сказав Ступак.

Поки у світі не говорять про те, що треба заморожувати війну, наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фронт наближається до Криму. Росії стає страшно" - півострів почали нашпиговувати засобами ППО

"Але наші партнери хочуть побачити орієнтири. Тобто не тільки про те, що ми хочемо вийти на кордони 1991 року. Вони хочуть бачити план: що до кінця наступного року, наприклад, Україна хоче вийти на межі Криму. За якийсь час - межі Луганської області. Звісно, наш сценарій - це звільнити всю Україну. Але росіян багато, у них є партнери, які дають зброю. Тому потрібні плани, як покроково забезпечити перемогу. Це буде зрозуміло для Заходу", - додав Ступак.

У виданні The Economist вийшла велика колонка головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного. У ній він описує поточний стан війни і які п'ять пунктів допоможуть перемогти у війні проти Росії.

"Позиційна війна - це тривала війна, яка несе величезні ризики для Збройних сил України та для держави. Якщо Україна хоче вирватися з цієї пастки, нам знадобляться всі ці речі: перевага в повітрі, значно вдосконалені засоби електронної та контрбатарейної боротьби, нові технології розмінування та здатність мобілізувати та тренувати більше резервів", – наголосив Залужний.

Зараз ви читаєте новину «"Велике попередження Заходу від Залужного" - що сказав головнокомандувач у своїй колонці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі