четвер, 02 листопада 2023 09:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Фронт наближається до Криму. Росії стає страшно" - півострів почали нашпиговувати засобами ППО

"Фронт наближається до Криму. Росії стає страшно" - півострів почали нашпиговувати засобами ППО
Росія вважала Крим глибоким тилом, сказав Павло Лакійчук. Фото: glavcom.ua

Росіяни вже давно готуються до оборони в Криму. Говорити, що Чорноморський флот знищено і росіяни деморалізовані, поки не можна. Ворог все ще сильний. Але ми вже воюємо на рівних.

Росіяни припускають можливість, що ЗСУ зайдуть в Крим. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт, моряк у відставці Павло Лакійчук.

"Росіяни вже давно ховаються та готуються до оборони в Криму. Чорноморське, де облаштовують нові позиції для ППО, поруч з Тарханкутом. А це такий мис на північному заході півострова. Він на дорозі коридору, яким користуються наші війська для нанесення ударів по аеродромах у Криму. Росіянам треба убезпечувати свої комплекси дальнього радіуса дії. Тому що наші війська вже знищили С-400, прилітало по штабу Чорноморського флоту, були прильоти по Севастополю, Сакам. Росіяни намагаються прикрити шляхи для ударів. Добре, що ці позиції виявили. Тому що наші війська будуть знищувати ці засоби ППО", - сказав Лакійчук.

Удари Збройних сил України по Криму продовжуватимуться, додав експерт.

"Те, що ці удари ефективні, підтверджує розосередження російського флоту. Росіяни зараз роблять те, що мали виконати на початку воєнних дій. Тому що сили і засоби флоту мають розосереджені, інакше їх всі накриють за раз. Росіяни думали, що ми не зможемо їх дістати. А вийшло навпаки - ми їм даємо гідну відповідь. Втрати у них серйозні. І вони вимушені робити щось, щоб зберегти свої кораблі. Але вже запізно. Звісно, говорити, що Чорноморський флот на півдні знищено і росіяни деморалізовані, поки не можна. Ворог все ще сильний. Але ми вже воюємо на рівних. Вони бояться і готуються до оборони. Припускають можливість, що ЗСУ зайдуть в Крим. І хай бояться - бо так і буде", - пояснив Лакійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вибори відбудуться наступного року. Це найкращий шанс Зеленського на другий термін" - Валерій Клочок

Росія вважала Крим глибоким тилом, уточнив експерт.

"У війну з Україною вони вв'язувалися після Сирії. Там протистояли повстанцям. Там тил був вже за 15 кілометрів. Коли ми почали нищити їхні пункти управління, склади, штаби на глибину 40 кілометрів, виявилося, що тил – це далі. Потім почали нищити на 70-80 кілометрів і тил став ще далі. І ця тенденція продовжуватиметься. "Бавовна", сигнали тривог все частіше будуть в Криму. Фронт наближається", - наголосив Лакійчук.

Російські окупанти звели нові позиції для своїх систем протиповітряної оборони в тимчасово окупованому Криму. Позиції розташовані на південь від села Чорноморське, повідомляє видання "Крим.Реалії" з посиланням на супутникові знімки.

У тимчасово окупованому Криму 30 жовтня ракетами поцілили по зенітно-ракетному комплексу "С-300" російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «"Фронт наближається до Криму. Росії стає страшно" - півострів почали нашпиговувати засобами ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua