четвер, 07 листопада 2019 14:21

Ведмідь три дні розгулював карпатським селом

Ведмідь три дні розгулював карпатським селом
Побачили клешоногого селяни, які повертали ввечері з роботи. Фото:image.zn.ua

На Буковецькому перевалі, що на Прикарпатті ведмідь три дні рився на звалищі, збирав плоди у фруктовому саду і гуляв місцевістю.

Якщо хтось його бачив, то міг фотографувати на телефон, тварина не лякалась, повідомили в сюжеті ТСН.

Побачили клешоногого селяни, які повертали ввечері з роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість пса - ведмідь: показали улюбленців, які вражають габаритами

"Нуль реакції на людей. Він вів себе спокійно, не агресивно. Як будь-яка домашня собака", - каже очевидець Микола Томащук.

Подивитися на ведмедя приїхав фахівець національного парку "Верховинський" Ярослав Зеленчук, який припустив, що це ведмежа, якому не виповнилося ще й двох років.

"Молодий, якого самка відігнала від себе, тому що вона зараз у барлозі знову народжує нових ведмежат. І він починає самостійне життя. Але це самостійне життя він починає шляхом меншого опору – він йде, де багато їжі і її не важко добувати", - вважає знавець.

За словами зоозахисників, це було ведмежа, тому що дорослий звір міг би напасти на людей. Але і для малюка така близькість до цивілізації небезпечна, бо може стати здобиччю для браконьєрів. Тому селяни і працівники національного парку вивезли півсотні мішків сміття. Майже половина з цього – скло і пластик.

"Сміття небезпечне для ведмедя, тому що коли він з'їсть разом з пластиком, його здоров'ю це не допоможе", - пояснює Ярослав Зеленчук.

Але таких стихійних звалищ у Верховинському районі десятки, їх створюють як туристи, так і місцеві.

"Середній мішок сміття в організаціях, що працюють на території району, коштує 45 грн. Несортоване. Сортоване забирають безкоштовно", - говорить керівник Національного парку "Верховинський" Михайло Нечай.

Працівники нацпарку хочуть зловити ведмедя і перевезти в лісові хащі, щоб дорослому життю він навчався подалі від людей.

В американському штаті Монтана чорне ведмежа залізло до будинку подружньої пари. Тварина примудрилась замкнутися у шафі-коморі.Ведмідь почав голосно шуміти і розкидати речі.

Зараз ви читаєте новину «Ведмідь три дні розгулював карпатським селом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі