понеділок, 13 серпня 2007 11:15

Вчені довели: європейці родом з Азії

Група вчених із США і Іспанії, дослідивши зуби австралопітеків, попередників сучасної людини, з"ясувала, що вони мають схожість із зубами азіатських австралопітеків, а не африканських. Це дає змогу говорити про азіатське походження європейців.

Учені вивчили п"ять тисяч зубів стародавніх предків людини з Азії, Африки і Європи. Сенсаційним відкриттям дослідження стало те, що зуби європейських австралопітеків мають більше схожих рис за будовою, формою і розмірам із зубами азіатських австралопітеків, а не африканських. З цього учені зробили висновок, що європейці походять не лише від африканців, як стверджувалося раніше, а й від азіатів.

Разом з тим, як заявили дослідники, зафіксовані відмінності зубів європейських і африканських австралопітеків не свідчать про те, що між африканцями і європейцями немає генетичної схожості. Це може лише означати, що вони тривалий час йшли різними еволюційними шляхами розвитку, пише Взгляд.

Зараз ви читаєте новину «Вчені довели: європейці родом з Азії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі