субота, 22 липня 2023 14:34

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вагнерівці" у Білорусі: прикордонники повідомили про ситуацію

"Вагнерівці" у Білорусі: прикордонники повідомили про ситуацію
У Білорусі перебуває близько 5 тис. "вагнерівців". Фото: eastnews.ua

У Білорусі зараз перебувають приблизно 5 тис. "вагнерівців".

Українські служби слідкують за ситуацією там, сказав речник ДПСУ полковник Андрій Демченко у коментарі "Українській правді".

По лінії кордону ситуація повністю контрольована. Усі підрозділи попередили про можливі ризики, які можуть йти з території Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин вирішив стати "білоруським" бізнесменом ‒ зареєстрував компанію

Коли "вагнерівці" тільки з'явились у Білорусі, їх були сотні. Зараз їх там може бути близько 5 тис. Така кількість для України безпосередньої загрози не становить.

"Україна робить все необхідне, щоб розуміти реальний ризик та гарантувати безпеку через перебування найманців у сусідній країні. Відбувається укріплення кордону по всій протяжності і посилення необхідними засобами", – підсумував Демченко.

Російська приватна військова компанія "Вагнер" може відкрити ще одну свою базу на території Білорусі. Йдеться про Гомельщину, що неподалік кордону з Україною. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW). Аналітики нагадують, що у повномасштабній війні РФ проти України група "Вагнера" зазнала близько 80% втрат. У тому числі 28% "вагнерівців" було знищено.

Російський терорист Євген Пригожин вперше після бунту звернувся до бойовиків ПВК "Вагнер". Він назвав ситуацію на фронті "ганьбою" та назвав умови повернення на війну проти України. Пригожин також зазначив, що тепер "вагнерівці" робитимуть з білорусів "другу армію світу".

Зараз ви читаєте новину «"Вагнерівці" у Білорусі: прикордонники повідомили про ситуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі