неділя, 28 січня 2024 22:50

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ відповіли, чи спроможні навчити 500 тисяч військовослужбовців

В ЗСУ відповіли, чи спроможні навчити 500 тисяч військовослужбовців
Станом на сьогодні ЗСУ спроможні навчити будь-яку кількість особового складу. Фото: АрміяInform

У разі потреби навчальні центри зможуть навчити 500 000 військовослужбовців.

Про це заявив командувач підготовки командування Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Віктор Ніколюк. За його словами, яка кількість військовослужбовців буде визначена мобілізаційним законом, не важливо - 500 000 чи 100 000 - навчальні центри готові. Про це він сказав в інтерв'ю видання "Радіо Свобода".

"Ми постійно проводимо відповідні заходи, відбуваються службові наради, де уточнюються фактичні спроможності всіх навчальних центрів, реальний стан інструкторського складу, тому що значна частина залучена в районах виконання бойових завдань", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретар РНБО висловився щодо мобілізації 500 тис. людей

За словами Ніколюка, станом на сьогодні ЗСУ спроможні навчити будь-яку кількість особового складу.

Він також додав, що якщо аналізувати кількість військовослужбовців, які були підготовлені за кордоном і на території України, то це так: 20% за кордоном, а решта тут.

У грудні президент Володимир Зеленський заявив на пресконференції, що Генеральний штаб ЗСУ запропонував мобілізацію 450-500 тис. громадян.

Згодом голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що військове керівництво внесло запит про мобілізацію 500 тис. осіб.

Процес мобілізації необхідно повернути у ті рамки, як це працювало раніше. Новий проєкт рекрутингу до Збройних сил України поки що рано оцінювати, сказав головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ відповіли, чи спроможні навчити 500 тисяч військовослужбовців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі