вівторок, 23 червня 2009 16:25

У Запоріжжі горів газопровід

У Запоріжжі горів газопровід

На запорізькому меткомбінаті ВАТ "Запоріжкокс" сталося займання на газопроводі.

Інформацію про подію сьогодні офіційно підтвердили в Запорізькому теруправлінні МНС.

"Повідомлення про пожежу на ВАТ "Запоріжкокс" надійшло на "101" напередодні, 22 червня, о 13.00. Займання сталося в газопроводі подачі зворотного коксового газу, який перекачувався з цеху сіркоочищення на обігрів коксових батарей діаметром 1400 мм і робочим тиском 6 атмосфер", - повідомили в МНС, зазначивши, що цей газопровід розташований на висоті близько 5 метрів і стоїть на металевих опорах, що істотно ускладнило роботу пожежників.

Для гасіння вогню було направлено 13 одиниць техніки і 52 пожежників, які о 14.50 ліквідували пожежу.

За офіційними даними, ніхто зі співробітників підприємства і працюючих на місці події рятувальників не постраждав.

Причини займання вогню і розмір завданих збитків поки що не встановлено.


Запорізький коксохімічний завод – підприємство, що здійснює повний комплекс переробки вугілля, випалювання коксу, уловлювання і виробництва хімічних продуктів коксування. Основна продукція ВАТ "Запоріжкокс" – доменний кокс. Крім того, завод випускає пековий кокс, бензини, сульфат амонію, бензол тощо.

41,808% акцій "Запоріжкоксу" належать металургійному комбінату "Запоріжсталь", 24,99% – компанії "MetalUkr Holding Ltd", 15,3% – товариству з обмеженою відповідальністю "Оmni international ventures Ltd", 10,71% – компанії "Jassen Enterprises Corp." (Британські Віргінські острови).

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі горів газопровід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі