середа, 21 лютого 2024 20:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах відреагували на інформацію про передачу Іраном Росії балістичних ракет

У Повітряних силах відреагували на інформацію про передачу Іраном Росії балістичних ракет
Можлива передача Іраном Росії 400 балістичних ракет несе серйозну загрозу для України, заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат. Фото: Укрінформ

У Повітряних силах немає інформації про передачу Іраном Росії балістичних ракет, здатних вражати цілі на відстані 300-700 кілометрів.

Водночас там прекрасно розуміють, що для України це несе серйозну загрозу. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

"Ми знаємо рівно стільки, скільки нам дозволяють відкриті джерела інформації. І, по-друге, ГУР уже відреагував на цю інформацію. Вони сказали, що підтверджених даних немає. Але це не говорить про те, що немає такої загрози. Ми про іранські ракети дальністю 300-700 км балістичні говорили вже більш як рік тому", - зазначив речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ збільшила кількість комплексів "Іскандер" уздовж кордону з Україною - ГУР

Він не відкидає ймовірності, що Іран може укласти якусь угоду з Росією.

"Прекрасно розуміємо, що для нас це серйозну загрозу становить. Але, поки що, в наших офіційних джерел інформації даних про отримання такої кількості ракет немає", - зазначив Ігнат.

Іран надав російським окупантам близько 400 балістичних ракет.

Вони здатні знищувати цілі на відстані до 700 км. Про це повідомляє Reuters.

Три неназвані іранські джерела розповіли виданню, що частина переданих ракет - із сімейства балістики малої дальності Fateh-110, зокрема Zolfaghar. Така ракета здатна знищувати цілі на відстані від 300 до 700 км.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах відреагували на інформацію про передачу Іраном Росії балістичних ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі