пʼятниця, 11 грудня 2009 14:20

У водоймах Києва з"явилась ще одна пляма невідомого походження

У водоймах Києва з"явилась ще одна пляма невідомого походження

Озеро в парку "Перемоги", що у Дарницькому районі столиці, забруднили невідомою речовиною - три тижні тому вода в ньому раптом набула кольору іржі.

На каменях і на трубах, по яких вода впадає в озеро, товстий шар рудого нальоту.

Мешканці будинків, розташованих неподалік від озера бояться катастрофи, адже озеро з"єднується з Дніпром, тож і бруд невідомого походження може піти у водну артерію столиці.

У той же час комунальні підприємства і заводи відхрещуються від витоку "хімії".

У ЗАТ "Київметал", що розташоване поруч з парком, кажуть, що свого виробництва не мають (лише офіси і склад), відповідно і витікати нічому.

На заводі "Граніт" також заявляють, що не могли забруднити воду.

"У нас замкнутий цикл виробництва, воду використовуємо тільки питну, технологічно витоку просто бути не може. Тиждень тому до нас приходили два інспектори "Плеса", обстежували нашу територію, теж шукали витік", - сказав директор заводу Анатолій Черненко.

Водночас, він припустив, що витік міг статися через ремонт колектора. Проте "Київводоканал" не зміг нічого відповісти.

За словами начальника інспекції екологічного контролю Галини Вікери, на гарячу лінію Міністерства надійшла заявка з приводу озера.

"9 грудня на місце виїжджали фахівці лабораторії, узяли проби води. Результати будуть у понеділок, тоді ми зможемо сказати, що сталося з водоймою", - сказала Вікера.

Як відомо, нещодавно дивна пляма була виявлена у Дніпрі поблизу Південного моста.

За матеріалом Газета по-київськи
Зараз ви читаєте новину «У водоймах Києва з"явилась ще одна пляма невідомого походження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі