понеділок, 23 травня 2011 14:17

В Ужгороді нелюди знищили новеньку алею сакур

В Ужгороді невідомі виламали 53 сакури на Слов'янській набережній. В Ужгородському міськвідділі міліції порушили кримінальну справу за фактом злісного хуліганства.

Молоді дерева висадили на початку квітня за участі міністра МНС Віктора Балоги та Посла Японії в Україні Тадаші Ідзава. Тоді на знак солідарності та підтримки японців, що постраждали від землетрусу, було закладено найдовшу сакурову алею в Європі. Має 2 кілометри завдовжки набережних Незалежності та Слов'янської.

"О третій годині ночі я почув собачий гавкіт. Вийшов на вулицю, засвітив ліхтариком, але нікого не побачив. А вранці, о пів на шосту, сакури вже лежали поломані", - розповів охоронець приватного будинку, розташованого на набережній, Володимир..

За свідченням випадкових перехожих дерева ламали між третьою й п'ятою ранку.

"Я вважаю, що в діях вандалів, які поламали дерева, та замовників цього злочину, є політичні мотиви. Сакури подарував Ужгороду Віктор Балога. І, мабуть, це не просто хуліганство, а спланована акція. Вочевидь, комусь не подобається те, що відбувається в місті – що висаджуються дерева, що місто прибирається", - сказав мер Ужгорода Віктор Погорєлов.

Міліціонери переглядають відео, зафіксоване на камери у дворах приватних будинків, розташованих на набережній. За попередніми підрахунками, матеріальні збитки складають близько 50 тис. грн.

На початку квітня невідомі зламали 10 молодих сакур, висаджених на площі Богдана Хмельницького в Ужгороді.


Зараз ви читаєте новину «В Ужгороді нелюди знищили новеньку алею сакур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі