пʼятниця, 17 серпня 2007 08:48

В улюбленому стрип-клубі росіян виявили полоній

Одним з лондонських закладів, де після загибелі Олександра Литвиненка були виявлені сліди полонію-210, є популярний серед російських бізнесменів стрип-клуб Hey Jo. Газеті The Times стало відомо про чотири заражені полонієм об"єкти, інформацію про які Скотланд-Ярд раніше приховував.

За даними поліції, всього було перевірено 47 місць, зокрема п"ять автобусів, вісім літаків, вісім готелів і сім ресторанів; у 21 з них виявилися сліди полонію.

У Hey Jo радіоактивна речовина була знайдена на сидіннях, подушках і дверцях кабінок танцівниць, заражені поверхні піддали очищенню. Полоній також виявили в марокканському ресторані Dar Marra-kesh (тканинна трубка від кальяну і чохол від подушки, вилучені поліцією), у "Мерседесі" Литвиненко і у сірому таксі аналогічної марки з району Ламбет у південному Лондоні.

Як пише видання, розслідування вбивства Литвиненка коштувало Лондону три мільйони фунтів (майже шість мільйонів доларів).

Зараз ви читаєте новину «В улюбленому стрип-клубі росіян виявили полоній ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі