вівторок, 10 липня 2007 14:21

Лондон готує відповідь на відмову РФ видати Лугового

Лондон має намір розглянути всі можливі варіанти у відповідь на відмову Росії видати російського підприємця Андрія Лугового, якого британська влада звинувачує у вбивстві екс-офіцера ФСБ РФ Олександра Литвиненка, повідомив представник уряду Великобританії. При цьому він не уточнив, які заходи будуть вжиті.

Великобританія вважає неприйнятною відмову Росії видати Лугового, заявив журналістам представник прес-служби британського МЗС.
Королівська прокурорська служба Великобританії у вівторок підтвердила, що напередодні отримала офіційну відмову Росії на запит про екстрадицію Лугового, направлену російській стороні 25 травня. Генпрокуратура РФ мотивує відмову тим, що Конституція країни забороняє видачу російських громадян іноземним державам.

Напередодні новий міністр закордонних справ Великобританії Девід Мілібанд заявив, що справа про вбивство Литвиненка і запит про екстрадицію Лугового, якого звинувачують в скоєнні цього злочину, продовжуватимуть розглядати зі всією серйозністю.

Екс-офіцер ФСБ Литвиненко помер на 44-му році життя в листопаді 2006 року. За даними фахівців британського Агентства з охорони здоров"я, в тілі Литвиненка виявлений радіоактивний полоній-210. Проте офіційного висновку про причини смерті і результати розтину британці так і не обнародували. Великобританія вважає винним у вбивстві Литвиненка росіянина Андрія Лугового, який категорично відкидає висунуті в його адресу звинувачення, називаючи їх політично мотивованими, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Лондон готує відповідь на відмову РФ видати Лугового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі