неділя, 15 липня 2007 10:26

Стало відомо, як отруїли Литвиненка

Людина, що отруїла екс-офіцера ФСБ Олександра Литвиненка, додала отруту в його чай, стверджує офіціант, що обслуговував в лондонському барі Литвиненка і його вбивцю.

67-річний офіціант Норберто Андраде розповів, що, коли він спробував подати напої Литвиненку і колишнім співробітникам ФСБ Андрію Луговому і Дмитру Ковтуну, він був умисне відвернутий, внаслідок чого, як він стверджує, вбивця зміг додати полоній в чашку зеленого чаю. Крім того, Андраде повідомив, що пізніше слідчі знайшли сліди полонія на малюнку, що знаходився над тим місцем, де сидів Литвиненко, що доводить, що отрута була розпорошена.

Після того, як троє відвідувачів пішли, він почав прибирати стіл і помітив, що вміст чайної чашки набув "забавного кольору". "Коли я вилив залишки з чашки, чай виглядав жовтішим, ніж зазвичай і густішим - він здавався в"язким, - пригадав Андраде. - Я вигріб його з раковини і викинув у відро для сміття. Мені так повезло, що я не узяв пальці в рот або не потер ока, адже я міг заразитися".

Коментуючи появу інтерв"ю офіціанта в британській пресі - першої розповіді очевидців отруєння, глава Фонду цивільних свобод Олександр Гольдфарб повідомив, що свідок отруєння Литвиненка заговорив не без відома поліції і прокуратури. "Британці, мабуть, втратили надію дістати Лугового", - сказав Гольдфарб. Він відзначив, що важливо не тільки те, що ця людина сказала, "але і сам факт того, що він заговорив", повідомляє газета The Sunday Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, як отруїли Литвиненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі