середа, 05 червня 2024 16:43

В Укренерго пояснили різну тривалість відключень електроенергії в регіонах

В Укренерго пояснили різну тривалість відключень електроенергії в регіонах
В Укренерго пояснили різну тривалість відключень електроенергії в регіонах. Фото: колаж 24 каналу

Від специфіки кожного окремого регіону залежить те, чому в різних областях України побутовим споживачам відключають світло на різну кількість годин.

Особливості враховують під час складання графіків обмежень. Про це повідомив керівник правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький у Telegram.

За словами Кудрицького, різні області можуть мати різний процент критичної інфраструктури у своєму споживанні. Саме це сильно впливатиме на те, який графік відключень буде, наприклад, у населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя у темряві: жорсткі відключення триватимуть до зими

"Є області, у яких дуже сильно розвинута промисловість. Наприклад, Дніпропетровська. А є області, у яких дуже велика частка споживання саме населення і малих непобутових споживачів. Наприклад, Закарпатська область. І ясно, що навіть коли ти пропорційно на ці області розподіляєш ліміти, ефект для жителів може бути різним", - пояснив керівник НЕК.

Кудрицький каже, що вся система покликана, аби пропорційно розподілити наявну електроенергію, а також врахувати "обласну специфіку".

"Зробити так, щоб не було, що на Київщині, наприклад, у людей півдоби немає світла, а на Дніпропетровщині - тільки 20% у людей немає світла", - наголосив Кудрицький.

5 червня в енергосистемі України прогнозується дефіцит упродовж усієї доби. Ліміти на споживання електроенергії будуть діяти для кожної області з 00:00 до 24:00.

Незважаючи на неодноразові вимоги до обленерго дотримуватися доведених до областей лімітів, споживання у Донецькій, Житомирській, Миколаївській, Києві і Київській, Кіровоградській, Харківській, Хмельницькій областях продовжило зростати, сказали сьогодні в Укренерго.

Зараз ви читаєте новину «В Укренерго пояснили різну тривалість відключень електроенергії в регіонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі