пʼятниця, 20 січня 2023 14:50

В Україну суне похолодання: прогноз на вихідні

В Україну суне похолодання: прогноз на вихідні
Синоптик попередила про ожеледицю на дорогах на вихідних. Фото: розміщене на tsn.ua

У суботу та неділю, 21–22 січня, погода в Україні стане прохолоднішою.

Впродовж вихідних у більшості областей очікується +1...5°С. Де-не-де пустяться опади, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Температура повітря в більшості областей стане поміркованішою, наближеною якщо не до морозів, то хоча б повернеться на своє сезонне місце. У нічні години вже підморозять землю, дерева й дороги з тротуарами невеликі "мінуси", – написала вона.

21 січня у південній частині України буде ще тепло, +7...12°С. Також у суботу плюсова температура збережеться у центральних областях, +5...7°С.

"Проте загальна тенденція – нормальне похолодання", – додала синоптикиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше за 143 роки: у Києві зафіксували нові температурні рекорди

Мокрий сніг та дощ пройдуть завтра в західних областях України, ввечері охоплять Житомирщину та Київщину. Причина опадів – західний циклон.

"На решті території опади малоймовірні. Вітер у суботу вітер побуде сильним, у неділю стихне до помірного", – додала Діденко.

22 січня в Україні буде сухо. Збільшувати вологість повітря будуть лише тумани.

У Києві вихідні переважно без опадів. Лише 21 січня ввечері можливий невеликий дощ та мокрий сніг. Протягом дня 21–22 січня температура повітря у столиці становитиме +2...4°С.

"Південно-східний вітер завтра сильніший, у неділю – слабший. У нічні години близько нуля, подекуди невеликий "мінус", тому обережно, слизько", – підсумувала Діденко.

Наприкінці січня в Україну можуть повернутися морози та сніг, розповіла заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Від 26 січня, ймовірно, вночі вже буде -2...7°С. Подекуди під час прояснень до -10°С. Натомість вдень близько 0°С, сказала синоптикиня. Сніг можливий на 29 –31 січня та 1 лютого.

Зараз ви читаєте новину «В Україну суне похолодання: прогноз на вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі