понеділок, 02 січня 2023 14:50

В Україну суне похолодання до -15℃: прогноз погоди на тиждень

Аномально тепла погода ще затримається в Україні на деякий час.

3 січня температура повітря впродовж дня становитиме +7...12℃, повідомила синоптикиня Наталка Діденко. На південному заході та в південній частині країни буде в межах +9...14℃.

"Температура повітря і сьогодні, і завтра протягом дня радуватиме привідкритими вікнами з п'янким весняним повітрям, приємними враженнями солідарності навіть атмосфери з українцями. Коли якась потолоч хоче нас морозити, а синє небо і яскраве сонце крутить їм свої небесні дулі. Насолоджуючись теплом на вулиці і в домівках, обов'язково не забудьте використати це тепло для максимальної економії електроенергії, яка йде на обігрів. Бо зима триває і, звичайно, ще будуть похолодання", – ідеться у прогнозі.

Опади якісь суттєві завтра малоймовірні в більшості областей, на півдні, сході та в центрі будуть місцями сонячні прояснення. На Закарпатті та в Карпатах можливі локальні невеликі дощі.

Вітер очікується західний, північно-західний, помірний, часом рвучкий, як навесні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На початку січня можна буде побачити один із найгарніших зорепадів року

У Києві 3 січня ще буде тепло, до +9℃. Опади малоймовірні, але збільшиться хмарність.

Нова, холодніша повітряна маса, почне заходити в Україну з 4-6 січня. Морозний пік припаде на 7-9 січня, коли нічна температура повітря на сході та півночі може опускатися до -10...15℃.

"Схоже, що стара приказка мого діда цього року подіє, він завжди казав: якщо латинське Різдво на воді, то наше – на леді. Зрозуміло ж? Якщо 25 грудня було тепло, то 7 січня буде холодно. Актуальне обговорення коректності різдвяних дат, чисел і словесних характеристик винесемо за дужки прогнозу погоди, залишимо сучасникам на сторінках соцмереж. А вже з 10 січня в Україні знову очікується потепління", – написала Діденко.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Прогноз температури повітря на Різдво
Прогноз температури повітря на Різдво

Україна належатиме сьогодні теплому повітряному сектору, який розташувався між атмосферними фронтами. Опадів у понеділок не прогнозують. 2 січня до країни наблизиться сухий антициклон Leonhard.

Зараз ви читаєте новину «В Україну суне похолодання до -15℃: прогноз погоди на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі