пʼятниця, 19 липня 2024 17:36

В Україні запропонували створити Міністерство демографії та діаспори

В Україні запропонували створити Міністерство демографії та діаспори
Фото: Mathias Reding / Pexels

Народний депутат Микола Княжицький виступив з ініціативою створити Міністерство демографії і діаспори. Воно має опікуватись справами вимушених переселенців - як всередині країни, так і поза її межами та сприяти вирішенню демографічної проблеми.

Політик також запропонував запровадити посаду віце-прем"єра з цього питання.

"Ми маємо віце-премʼєра з європейського інтеграції, бо вступ до ЄС - наша стратегічна мета. Не програти демографічну війну - одне з найважливіших завдань для держави, від його вирішення залежить майбутнє країни. Мета Путіна - не лише знищити Україну військової силою, але і - знелюднити", - наголосив народний депутат.

"Наше завдання - зробити так, щоб українці народжували тут, щоб ті хто виїхав, - повернулися в Україну та зміцнювали її свою працею. Не примусом, а створенням умов для безпечного життя і праці. Саме Міністерство демографії і діаспори буде опікуватися українцями, де б вони не перебували, воно має стати органом, до якого можна звернутися за роз'ясненням, допомогою та підтримкою", - прокоментував Княжицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі зробили заяву щодо перебування українських чоловіків призовного віку за кордоном

На сьогодні 10,5 млн українців через війну покинули домівки: 6 млн перебувають за кордоном, 4,5 млн - роз'їхались по Україні. Щоденно вони стикаються з проблемами, які не вирішуються централізовано.

Зараз ви читаєте новину «В Україні запропонували створити Міністерство демографії та діаспори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі