четвер, 27 серпня 2020 13:35

В Україні можуть повернути жорсткий карантин

В Україні можуть повернути жорсткий карантин
За словами Ляшка, якщо люди не дотримуватимуться карантину, то українська система охорони здоров'я не впорається. Фото: Pixabay

Через зростання кількості хворих на коронавірус в Україні існує ймовірність повернення до жорсткого карантину.

Наразі ситуація з епідемією йде за "жовтим" сценарієм, коли на кінець року можливо буде 4 тисячі летальних випадків, повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає "Апостроф".

"Система охорони здоров'я наприкінці серпня - це вже не система охорони здоров'я в березні. Сьогодні ми чітко знаємо, скільки людей ми можемо розмістити в установах охорони здоров'я та чітко прогнозуємо, що не більше якої кількості заражень потрібно, щоб реєструвалося щодня, щоб наші медики впоралися й надали медичну допомогу всім, хто її потребує", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У трьох містах чекають сплеску захворюваності на Covid-19

За словами Ляшка, якщо люди не дотримуватимуться карантину, то українська система охорони здоров'я не впорається.

"Ніяких ліжок може не вистачити, якщо ніхто не дотримуватиметься обмежень. Сьогодні ми маємо 25 тис. ліжок у лікарнях, які вже визначено для прийому хворих із коронавірусною хворобою. У нас є лікарні так званої другої хвилі, в резерві. Їх поступово підключають у тих регіонах, де перевищується відсоток наповненості ліжок. Потенційно там готово ще 10 000 ліжок", - каже головний санлікар.

Обласним державним адміністраціям доручили перепрофілювати 30% всього ліжкового фонду під інфекційних хворих на сезон грипу та ГРВІ, який починається в жовтні.

За останню добу в Україні виявили 1974 нових хворих на коронавірус. Загалом від початку епідемії, станом на ранок 27 серпня, маємо 112 059 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 2403 - летальні. 49 пацієнтів померли за останню добу. Це рекордна кількість від початку боротьби з недугою. Попередній рекорд фіксували вранці 20 серпня. Тоді за добу померли 40 пацієнтів.

Зараз ви читаєте новину «В Україні можуть повернути жорсткий карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі